Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γραφείο Δήμου: +302286360400

Χειροτονήθηκε ο νέος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων Αμφιλόχιος

Σε πανηγυρικό κλίμα τελέστηκε σήμερα, Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021 η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Αμφιλοχίου (Ρουσάκη). Την χειροτονία του νέου Μητροπολίτου τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στον Καθεδρικό Ιερό Ναό των Αθηνών.

Σύμφωνα με το romfea.gr, με τον Μακαριώτατο συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες, Σύρου Δωρόθεος, Πειραιώς Σεραφείμ, Κορίνθου Διονύσιος, Κηφισίας Κύριλλος, Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος και Μαρωνείας Παντελεήμων.

Στον χειροτονητήριο λόγο του, ο νέος Μητροπολίτης Θήρας τόνισε: «Δοξάζω το όνομα του εν Τριάδι ενός Θεού για την ύψιστη τιμή την οποία μου επεφύλαξε, αν και ελάχιστος και ανάξιος, και όπως είναι εύκολο να διανοηθεί ο καθένας, η χαρά μου για τα σήμερα συμβαίνοντα είναι μεγάλη. Θα ήθελα όμως να διαβεβαιώσω όλους, με πρώτο εσάς Μακαριώτατε, ότι μεγαλύτερη είναι η συνοχή της καρδίας και η αγωνία η οποία με διακατέχει μπροστά στην ευθύνη που σήμερα με την μορφή του ωμοφορίου θα εναποθέσει στους ασθενικούς μου ώμους η αγάπη του Θεού και η εμπιστοσύνη της Εκκλησίας Του».

Επίσης ο νέος Ιεράρχης αναφερόμενος στην εκλογή του, υπογράμμισε ότι: «η αγάπη του Θεού και η εμπιστοσύνη της Εκκλησίας με στέλνει ως πνευματικό πατέρα της νησιωτικής Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, της ξακουστής και εν πολλοίς ταυτισμένης με την Ελλάδα Σαντορίνης, αλλά και των άλλων μαγευτικών νησιών μας, της Αμοργού, της Ίου και των λοιπών, τα οποία αποτελούν χαρακτηριστικό δείγμα της πανσθενουργού σοφίας και απεικάσματα του αρρήτου κάλλους και της παντοδυναμίας του Κτίστου της κτίσεως».

Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν ο νέος Μητροπολίτης αναφέρθηκε στον Προκάτοχό του κ. Επιφάνιο λέγοντας: «Πορεύομαι προς την Ιερά Μητρόπολη Θήρας, την οποία διαποίμανε μέχρι πρότινος ο Σεβασμιώτατος κ. Επιφάνιος, επίσκοπος ασκητικός και απλούς τοις τρόποις, ο οποίος απολαμβάνει της αμέριστης αποδοχής και αγάπης των συντοπιτών του. Αυτήν την αγάπη και την τιμή αισθάνομαι αβίαστα ότι του οφείλω, και τον διαβεβαιώνω ότι θα του την προσφέρω ως υιός προς πατέρα. Πηγαίνω προς αυτόν για να ωφεληθώ και να αντλήσω νάματα από την εμπειρία και τις αρετές του. Τον παρακαλώ να με στηρίζει με τις προσευχές του».

ΠΗΓΗ: https://www.romfea.gr/

Τελευταία νέα