Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Γραφείο Δήμου: +302286360400

Το Κέντρο Υγείας Ίου Απέκτησε Υπερσύγχρονο Ασθενοφόρο

Ένα υπερσύγχρονο ασθενοφόρο, ήταν η πολύ σημαντική δωρεά του Ιδρύματος Ευγενίδου προς τον Δήμο Ιητών. Σε τελετή που έγινε την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023 στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Ιητών κ. Γκίκας Γκίκας παρέλαβε από τον Πρόεδρο του Ίδρυμα Ευγενίδου / Eugenides Foundation κ. Λεωνίδα Δημητριάδη-Ευγενίδη το όχημα, το οποίο ήδη από την προσεχή εβδομάδα θα είναι στη διάθεση του Κέντρου Υγείας Ίου, για την εξυπηρέτηση όποιων κατοίκων έχουν ανάγκη.


Στην τελετή παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα, οι βουλευτές Κυκλάδων κ.κ. Γιάννης Βρούτσης και Φίλιππος Φόρτωμας, ο Δήμαρχος Ρόδου και Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου κ. Καμπουράκης και ο Διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, κ. Χρήστος Ροϊλός.
Ο Δήμαρχος Ιητών κ. Γκίκας Γκίκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ, μέσα από την καρδιά μου αλλά και μέσα από την καρδιά κάθε Νιώτη και κάθε Νιώτισσας, στο Ίδρυμα Ευγενίδου και προσωπικά στον Πρόεδρό του κ. Λεωνίδα Δημητριάδη-Ευγενίδη, για το νέο υπερσύγχρονο ασθενοφόρο και στον διευθυντή του Αλβανό Δημήτριο, ο οποίος βοήθησε καταλυτικά στην πραγματοποίηση της δωρεάς. Μια δωρεά η οποία κυριολεκτικά θα σώσει ζωές.
Μόνο κάποιος που γνωρίζει από πρώτο χέρι τις Κυκλάδες και έχει ζήσει, ιδίως χειμώνα, σε ένα νησί σαν το δικό μας, μπορεί να καταλάβει πραγματικά πόσο σημαντικό είναι το ότι επιτέλους αποκτήσαμε δικό μας ασθενοφόρο. Πράγματα τα οποία για εκατομμύρια συμπολίτες μας στην Αθήνα και άλλες περιοχές της χώρας σίγουρα είναι αυτονόητα, για εμάς εδώ στην Ίο μπορεί να ήταν αδιανόητα. Αυτό όμως αλλάζει. Ενώνουμε δυνάμεις με φίλους του νησιού μας και κάνουμε τη ζωή για τους μόνιμους κατοίκους ακόμα καλύτερη, ασφαλέστερη, πιο ανθρώπινη. Κι έτσι βάζουμε τις βάσεις και για να αναπτυχθεί βιώσιμα το νησί μας και να γίνει φυσικά ακόμα αρτιότερος προορισμός και για όσους το επισκέπτονται το καλοκαίρι!


Ως Δήμος, βέβαια, οφείλουμε να πούμε και ορισμένα ακόμα μεγάλα ευχαριστώ: στον Υπουργό Υγείας κ.Πλεύρη, στην Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ. Γκάγκα και στον Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου κ. Ροϊλό, για το ειλικρινέστατο ενδιαφέρον προς το νησί μας και την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε. Και φυσικά, στον ακούραστο Διοικητή του Κέντρου Υγείας μας, τον Δημήτρη τον Αλβανό, για τη συνεχή προσφορά του στο νησί μας, τους κατοίκους και τους επισκέπτες του, 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο. Σε πολύτιμους συνεργάτες σαν αυτόν βασιζόμαστε για να κάνουμε όλοι μαζί τη Νιό μας κάθε μέρα και καλύτερη, για όλες και για όλους μας.

Τελευταία νέα