Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γραφείο Δήμου: +302286360400

Συνεργασία του Δήμου Ιητών με το Εργαστήριο «Ψηφιακού Πολιτισμού, Έξυπνων Πόλεων, και Προηγμένων Ψηφιακών Τεχνολογιών και Υπηρεσιών» του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Ο Δήμος Ιητών και το Εργαστήριο «Ψηφιακού Πολιτισμού, Έξυπνων Πόλεων, Διαδικτύου των Πραγμάτων (ΙοΤ) και Υπηρεσιών» του Πανεπιστημίου Πειραιώς ανακοίνωσαν συνεργασία τους με σκοπό τη μελέτη για την υλοποίηση έξυπνων ψηφιακών υπηρεσιών στο Δήμο Ιητών.
Σκοπός της συνεργασίας με το Εργαστήριο «Ψηφιακού Πολιτισμού, Έξυπνων Πόλεων, Διαδικτύου των Πραγμάτων (ΙοΤ) και Υπηρεσιών» του Πανεπιστημίου Πειραιώς είναι η εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών στο Δήμο Ιητών για την παροχή έξυπνων, ποιοτικών, ψηφιακών υπηρεσιών προς τους δημότες του, αλλά και τους επισκέπτες του Δήμου, καθιστώντας το νησί της Ίου πρωτοπόρο έξυπνο νησί (Ios Smart Island) των Κυκλάδων διαφυλάσσοντας παράλληλα την παράδοση και τη φυσιογνωμία του.
Για το σκοπό αυτό ο Δήμαρχος Ιητών κος Γκίκας Γκίκας συναντήθηκε την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2021 με τον Καθηγητή κ. Δημήτριο Δ. Βέργαδο, Διευθυντή του Εργαστηρίου «Ψηφιακού Πολιτισμού, Έξυπνων Πόλεων, Διαδικτύου των Πραγμάτων (ΙοΤ) και Προηγμένων Ψηφιακών Τεχνολογιών και Υπηρεσιών», του Τμήματος Πληροφορικής, του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

http://www.cs.unipi.gr/dcsciot

https://www.facebook.com/dcsciot

Στη Φωτογραφία διακρίνεται ο Δήμαρχος Ιητών κος Γκίκας Γκίκας και ο Καθηγητής κος Δημήτριος Δ. Βέργαδος,.

Τελευταία νέα