Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Γραφείο Δήμου: +302286360400

Σημαντικά Βήματα Για Την Κάλυψη Των Αναγκών Ύδρευσης της Ίου

Ο Δήμος Ιητών συνεχίζει βήμα-βήμα την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την αναβάθμιση των υποδομών στο νησί. Με στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής των μόνιμων κατοίκων, αλλά και την ακόμα υψηλότερου επιπέδου εμπειρία των επισκεπτών.

Κεντρική θέση σε αυτό το πρόγραμμα έργων και δράσεων, έχουν η διασφάλιση των υδάτινων πόρων και η κάλυψη των αναγκών ύδρευσης. Αξιοποιώντας χρηματοδοτικά προγράμματα και πραγματοποιώντας επαφές με υπηρεσιακούς και κυβερνητικούς παράγοντες, η στήριξη των οποίων αποδείχθηκε πολύτιμη, ο Δήμος Ιητών ανακοινώνει σήμερα τα νέα, σημαντικά βήματα που πραγματοποιεί προς αυτή την κατεύθυνση. Συγκεκριμένα:

· Την απόφαση για επιχορήγηση του Δήμου Ιητών με 150.000 ευρώ, για την κάλυψη μέρους του ενεργειακού κόστους λειτουργίας των μονάδων αφαλάτωσης – αντλιοστασίων ύδρευσης.

· Την απόφαση για επιχορήγηση του Δήμου Ιητών με 67.200 ευρώ, για την διάνοιξη υδρευτικών γεωτρήσεων και την προμήθεια υλικών ύδρευσης.

· Την απόφαση για επιχορήγηση του Δήμου Ιητών με 62.000 ευρώ, για την ανάθεση εκπόνησης της μελέτης τοπογραφικής αποτύπωσης δικτύων της Χώρας και της μελέτης αντικατάστασης δικτύων ύδρευσης και σύνταξης τευχών δημοπράτησης δικτύων Χώρας.

· Την αποδοχή αιτήματος του Δήμου Ιητών για την χρηματοδότηση προμήθειας, εγκατάστασης και λειτουργίας μιας νέας μονάδας αφαλάτωσης, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, στο πλαίσιο δράσεων για το νερό της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Όλα τα παραπάνω, έρχονται ως συνέχεια σημαντικών έργων που ήδη πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια, όπως η προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία ικανού αριθμού μονάδων αφαλάτωσης, η ολοκλήρωση της τριτοβάθμιας επεξεργασίας λυμάτων που θα επιτρέψει την άρδευση καλλιεργήσιμων εκτάσεων με επεξεργασμένο νερό, η επικείμενη εγκατάσταση δεξαμενών σε επίκαιρα σημεία, η παροχή πόσιμου νερού σε δημοτικές βρύσες και η χρηματοδότηση για την κάλυψη του αυξημένου κόστους λειτουργίας των μονάδων αφαλάτωσης.

Ο Δήμαρχος Ιητών Γκίκας Γκίκας δήλωσε σχετικά:

«Στον Δήμο μας συνεχίζουμε την προσπάθεια να αναβαθμίσουμε τις υποδομές του νησιού μας. Πραγματοποιούμε μήνα με το μήνα, μέρα με τη μέρα, μικρά ή και μεγαλύτερα βήματα για να επιτύχουμε τους στόχους μας. Κι έτσι για πρώτη φορά ίσως βρισκόμαστε τόσο κοντά στην πλήρη κάλυψη των αναγκών ύδρευσης, ώστε να απολαύσουμε χωρίς προβλήματα το καλοκαίρι όλοι μας και οι χιλιάδες επισκέπτες μας.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και στον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη για την απόλυτη κατανόηση των αναγκών και την αμέριστη διάθεση να δώσουν λύσεις στα προβλήματά μας.

Συνεχίζουμε με την ίδια μεθοδικότητα, να κάνουμε πραγματικότητα έργα που η Νιός μας τα περίμενε χρόνια Για καλύτερη ποιότητα ζωής, βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και πάντα με περιβαλλοντικό πρόσημο.»

Τελευταία νέα