Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Γραφείο Δήμου: +302286360400

Πασχαλινό μήνυμα του Δημάρχου Ιητών Γκίκα Γκίκα

Νιώτισσες και Νιώτες,
Η φετινή Μεγάλη Εβδομάδα -ή πιο σωστά, και η φετινή Μεγάλη Εβδομάδα- δεν είναι όπως έχουμε μάθει.
Όλοι μας είμαστε κουρασμένοι, όλοι μας είμαστε προβληματισμένοι. Όλοι μας δυσκολευόμαστε από τους περιορισμούς και τις αποστάσεις. Ανησυχούμε.
Έχουμε όμως μέσα μας και την ελπίδα. Επιτέλους μπορούμε να δούμε μπροστά μας το τέλος αυτής της απίστευτης περιπέτειας. Οι εμβολιασμοί -στον κόσμο, στην Ελλάδα, στη Νιό μας- έχουν προχωρήσει. Θωρακιζόμαστε. Κι όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε κοντά στη λύτρωση.
Αυτή την ώρα, θέλω να σας παρακαλέσω όλους για δυο πράγματα:
Το πρώτο είναι ειδικά αυτές τις άγιες μέρες -που είναι όμως και μέρες που συνηθίζουμε να βρισκόμαστε με δικούς μας ανθρώπους- πρέπει να συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε όλα τα μέτρα που όλο αυτό το διάστημα μάς έχουν μάθει οι ειδικοί ότι μας προφυλάσσουν.
Και εδώ έρχομαι στο δεύτερη, μεγάλη παράκληση προς όλους όσους μέχρι σήμερα έχουν τις αμφιβολίες τους, τις αναστολές τους και δεν έχουν κάνει το εμβόλιο ακόμα.
Στο νησί μας έχουμε τη δυνατότητα να εμβολιαστούμε και να αφήσουμε πίσω μας αυτόν τον εφιάλτη. Οι επιστήμονες συμφωνούν ότι το εμβόλιο σε προστατεύει από την πανδημία και σχεδόν σε εξασφαλίζει από το να νοσήσεις σοβαρά.
Το καλοκαίρι που έρχεται, μπορούμε όλοι μας να είμαστε πιο δυνατοί, πολύ πιο προστατευμένοι. Να αναπνέουμε ελεύθεροι και να στηρίξουμε ξανά δυνατά τον τουρισμό μας, τις οικογένειές μας, το νησί μας.
Φίλες και φίλοι μου,
Έχουμε μεγαλώσει μαζί. Ξέρουμε καλά ο ένας τον άλλον. Τις μέρες αυτές, είναι η ώρα να σκεφτούμε καθαρά. Να γιορτάσουμε αλλά και να προσέξουμε. Να μην βάλουμε σε κίνδυνο ο ένας τον άλλον, αλλά και να μην νιώσει κανείς μας μόνος του.
Για το λόγο αυτό και οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συμπολίτες μας που στήριξαν για άλλη μια χρονιά το Δίκτυο Αλληλεγγύης- Μόνος Κανείς του Δήμου μας, που προμήθευσε με όλα τα αναγκαία για το τραπέζι αυτών των ημερών, όσους από εμάς έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
Τις μέρες αυτές, ακόμα και αν δεν συναντηθούμε όλοι, είμαστε όλοι μαζί. Και προχωράμε με αισιοδοξία.
Καλή Ανάσταση

Τελευταία νέα