Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Γραφείο Δήμου: +302286360400

Εκσυγχρονισμός Για το Δίκτυο Ύδρευσης Της Ιου

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΙΟΥ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Βήμα-βήμα, υλοποιείται το σχέδιο για να αποκτήσει η Ίος ένα νέο, σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης.

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη, εγκρίθηκε η επιχορήγηση του Δήμου Ιητών με 62.000 € για την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών για την τοπογραφική αποτύπωση των δικτύων της Χώρας, την αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης και τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης των διαγωνισμών για τα νέα δίκτυα.

Σημειώνεται ότι οι μελέτες αυτές, εντάσσονται στις πιστώσεις που αφορούν στην υδροδότηση άνυδρων νησιών και τα έργα βελτίωσης των υποδομών ύδρευσής τους.

Ο Δήμαρχος Ιητών κ. Γκίκας Γκίκας, δήλωσε σχετικά:

«Η εκπόνηση όλων των αναγκαίων μελετών για την αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης της Χώρας, είναι ένα ακόμη κρίσιμο βήμα για την αναβάθμιση των σημαντικών υποδομών του νησιού μας. Προχωράμε, χωρίς μεγάλα λόγια αλλά με συστηματική δουλειά.

Ιδιαίτερα στο θέμα της ύδρευσης, το σχέδιο που μεθοδικά υλοποιούμε περιλαμβάνει και μια σειρά από έργα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη: τις νέες σύγχρονες μονάδες αφαλάτωσης, τη συντήρηση της μεμβράνης της λιμνοδεξαμενής, το on-line σύστημα παρακολούθησης του δικτύου ύδρευσης και τις δεξαμενές ύδρευσης. Ένα καλά μελετημένο σχέδιο, που θα ολοκληρωθεί βέβαια με την αντικατάσταση τελικά του δικτύου ύδρευσης στο διοικητικό κέντρο του νησιού μας. Έργο που επιτέλους θα μας εξασφαλίσει την επάρκεια νερού, αλλά και την αντοχή του δικτύου ύδρευσης σε περιόδους αιχμής.

Εκπροσωπώντας όλο το νησί μας, απευθύνω τις θερμές μας ευχαριστίες προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη για την ανταπόκρισή τους στην προσπάθεια που καταβάλλουμε ως δημοφιλής προορισμός, για ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους επισκέπτες μας, αλλά και την αναβάθμιση της καθημερινής ζωής όλων των μόνιμων κατοίκων.»

Τελευταία νέα