Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Γραφείο Δήμου: +302286360400

Έκθεση Εικαστικών “Μνήµες Από Την Ίο”- Ios Festival

Σας ενημερώνουμε πως από τις 23 Αυγούστου έως τις 27 Αυγούστου του 2023 θα παρουσιάζεται στο κτίριο του ΚΔΑΠ (Κέντρο Δηµιουργικής Απασχόλησης), στην χώρα της Ίου, η έκθεση Μνήµες Από Την Ίο µε έργα δηµιουργών µε αφορµή το νησί της Ίου. Η έκθεση πραγματοποιείται στo πλαίσιο του Ios Festival 2023.

Σηµατοδοτώντας την έναρξη του φεστιβάλ, η έκθεση παρουσιάζει τα έργα δημιουργών που συνδέονται στενά µε το νησί της Ίου και αποτυπώνουν τις προσωπικές τους αναµνήσεις σε εικόνες µε διαφορετικά µέσα όπως: φωτογραφία, ζωγραφική, κατασκευές. Για άλλους είναι ο τόπος καταγωγής τους, ενώ άλλοι έρχονται χρόνια για τις διακοπές τους και άλλοι ζουν σε αυτό.

Σε αυτή την έκθεση επιχειρείται η προσέγγιση στο παρελθόν µέσα από τις εικόνες που προκαλούν οι µνήµες σωµάτων, αντικειµένων, χώρων, τοπίων, τοποθετώντας τα έργα είτε µέσα στην κοινοτοπία της καθηµερινότητας είτε µέσα στους σύγχρονους µεταφυσικούς προβληµατισµούς µας.Γινόµαστε έτσι µε τις εικόνες µας µέρος της Ιστορίας, εµπλουτίζοντας την µε τις πολιτιστικές, τις κοινωνικές και τις προσωπικές εµπειρίες µας.

Συνοπτικά Στοιχεία:

Εγκαίνια Έκθεσης: 23 Αυγούστου, 20:30 µ.µ.

Χώρος Διεξαγωγής: πρώην Κ.Δ.Α.Π. (Κέντρο Δηµιουργικής Απασχόλησης), Ίος, Κυκλάδες

Ωράριο Λειτουργίας: 19:00-22:00 καθηµερινά

Exhibition Poster

Τελευταία νέα