Home Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις Σημαντικές Συναντήσεις Του Δημάρχου Ιητών Στο Υπουργείο Εσωτερικών

Σημαντικές Συναντήσεις Του Δημάρχου Ιητών Στο Υπουργείο Εσωτερικών

0

Μια σειρά από πολύ σημαντικές συναντήσεις είχε ο Δήμαρχος Ιητών κ. Γκίκας Γκίκας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα. Σε ξεχωριστές συναντήσεις, συζήτησε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών το πώς μπορεί η κυβέρνηση να βοηθήσει τη Νιό μας.
Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, ο Δήμαρχος Ιητών την Τρίτη 23/2 επισκέφτηκε τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη και, σε εξαιρετικό κλίμα, είχε την ευκαιρία να του εκθέσει τα προβλήματα του νησιού μας και να συζητήσει μαζί του το σχεδιασμό του Δήμου για την αντιμετώπισή τους.
Την Πέμπτη 25/2 ο κ. Γκίκας επισκέφτηκε και πάλι το Υπουργείο Εσωτερικών και είχε μια εξαιρετικά γόνιμη συζήτηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, αρμόδιο για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό βασικών υποδομών του Δήμου Ιητών. Συζητήθηκε, μάλιστα, η πιθανή ένταξη του έργου ασφαλτόστρωσης της χωμάτινης οδού Ψιλή Άμμος – Κακόβολος – Σπιθάρα στο πρόγραμμα «Αγροτική Οδοποιία – Αντώνης Τρίτσης».
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, επίσης, στο Υπουργείο Εσωτερικών, ήταν η χρηματοδότηση του Δήμου μας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η λειψυδρία, η εκτέλεση έργων αξιοποίησης των υδάτινων πόρων (γεωτρήσεις), καθώς και η συλλογή και αποθήκευση νερού με χρήση δεξαμενών.
Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχός μας είχε και μία πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, με αντικείμενο και πάλι τα κρίσιμα θέματα που αφορούν το νησί μας και το πώς μπορεί το Υπουργείο να συμβάλει στην αντιμετώπισή τους.
Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων, ο Δήμαρχος Ιητών κ. Γκίκας Γκίκας δήλωσε:
«Η Νιός μας πλέον βρίσκει ανοιχτές πόρτες στην Αθήνα. Ευχαριστώ ειλικρινά τον κ.Βορίδη, τον κ.Πέτσα και τον κ.Σταυριανουδάκη, που μου έδωσαν την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και να τους αναπτύξω το όραμά μας για την υλοποίηση έργων, σημαντικών για το νησί μας. Ιδιαίτερα, θα ήθελα να σταθώ στο άριστο κλίμα που υπήρξε κατά την διάρκεια των συναντήσεων, αλλά και στην ειλικρινή διάθεση συνεργασίας και στήριξης των προσπαθειών μας που συνάντησα.
Παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας που είναι η ανάπτυξη, η βελτίωση των υποδομών και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Ίου. Και συνεχίζουμε εντατικά την προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε όλοι μαζί το μέλλον που αξίζει στο νησί μας.»

Με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη
Με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη
Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version