Home Πολιτισμός Εκδηλώσεις Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2021-Στο Φως του Φεγγαριού-Αρχαιολογικό Μουσείο Ίου 31 Αυγούστου

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2021-Στο Φως του Φεγγαριού-Αρχαιολογικό Μουσείο Ίου 31 Αυγούστου

0

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων σε συνεργασία με τον Δήμο Ιητών στο πλαίσιο διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων την Τρίτη 31 Αυγούστου 2021 θα φιλοξενήσει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ίου την μουσική εκδήλωση «Στο Φως του Φεγγαριού», σε καλλιτεχνική επιμέλεια του μονωδού, κειμενογράφου και σκηνοθέτη Σταμάτη Πακάκη.
Το ‘’Φεγγάρι’’ επηρεάζει την ψυχολογία των ανθρώπων; Πώς η ύπαρξή του, πυροδότησε δημιουργούς σε κάθε μεριά της γης να συνθέσουν τραγούδια και να γράψουν ποιήματα γι’ αυτό; Από τους αρχαίους πολιτισμούς μέχρι και σήμερα το ‘’Φεγγάρι’’ προσωποποιείτε και έχει ανθρώπινα χαρακτηριστικά (βλέπει, περπατάει, μιλάει, μαγεύει, εκδικείται…). Εμπλέκεται στις ιστορίες μας, αυξομειώνοντας τη φωτεινότητά του, ώστε να κρύψει ή να φωτίσει νέους έρωτες, χωρισμούς, τραγικά συμβάντα…σύμμαχος ή εχθρός των ανθρώπινων παθών. Μέσα από την μουσική και την ποίηση σπουδαίων συνθετών και ποιητών, γνωστά σε όλους μας τραγούδια θα μας ταξιδέψουν υπό το φως του Φεγγαριού.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Ηθοποιός: Μαρία Τζανουκάκη
Τραγούδι-φλάουτο-γιουκαλίλι: Σταμάτης Πακάκης
Πιάνο: Θανάσης Μάντζαρης
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Σταμάτης Πακάκης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Αρχαιολογικό Μουσείο Ίου
31 Αυγούστου στις 20:30
Είσοδος δωρεάν

Σημειώνουμε ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, σύμφωνα με τις ισχύουσες Κ.Υ.Α. Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. Μετά την έναρξη, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version