Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024

Γραφείο Δήμου: +302286360400

Ios Cineφilia Φεστιβάλ

Η Γαλλίδα κινηματογραφίστρια Εβελίν Ραγκό και η Γερμανίδα παραγωγός Anina Diener διοργανώνουν για πρώτη φορά στην Ιο το IOS CInephilia, ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ με ελληνικές ταινίες!
Το Ios Cineφilia είναι η πρώτη έκδοση μιας κινηματογραφικής εκδήλωσης που στοχεύει να παρουσιάζεται κάθε χρόνο στο όμορφο νησί της Ίου.
Το φεστιβάλ ξεκινά με μια επιλογή 5 σύγχρονων ελληνικών ταινιών μεγάλου μήκους, οι οποίες έχουν επαινεθεί τόσο από το κοινό όσο και από διάφορα διεθνή φεστιβάλ τα τελευταία τρία χρόνια. Οι ημερομηνίες του φεστιβάλ είναι από την 1η έως τις 5 Σεπτεμβρίου. Οι προβολές θα γίνονται στο μαγικό Cine Liostasi, τον υπαίθριο κινηματογράφο με θέα το Αιγαίο Πέλαγος.
Κάθε χρόνο θα προηγείται προβολή κλασικών ελληνικών ταινιών, με ημερομηνίες προβολής από 27 Αυγούστου έως 31 Σεπτεμβρίου, μια ολόκληρη εβδομάδα αφιερωμένη στην θρυλική Μελίνα Μερκούρη!
Στόχος του φεστιβαλ είναι να συγκεντρώσει επαγγελματίες του κινηματογράφου, Έλληνες και διεθνείς και φυσικά το τοπικό κοινό της Ίου, για να δημιουργήσουμε ένα σημείο συνάντησης για ανταλλαγή και ανάπτυξη ιδεών.

IOS CInephilia Facebook

IOS CInephilia Instagram

Τελευταία νέα