Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Γραφείο Δήμου: +302286360400

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2021-Στη σκιά του Ομήρου –Αρχαιολογικός χώρος Σκάρκου 28/29 Αυγούστου

Ακολουθώντας την παράδοση του Ομηρικού Νόστου, ένας νέος ποιητής φιλοδοξεί να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα του στην Ποίηση. Να αφήσει το στίγμα του. Αναζητώντας την ταυτότητά του επιστρέφει, σαν άλλος Οιδίποδας, στην καταγωγή και τις ρίζες του, στο μεγάλο «γενεαλογικό» δέντρο της Δυτικής Ποίησης. «Ποιος είναι ο πατέρας μου; Ποια είναι η γενιά μου;» είναι η ερώτηση που τον κινεί. Στην αναζήτηση του σύμμαχος και συνοδοιπόρος του είναι η Μούσα. Δίπλα του αόρατος, τυφλός αλλά πανταχού παρών ο Όμηρος ο οποίος, κατά τον χρησμό της Πυθίας, κατάγεται από την πλευρά της μητέρας του από την Ίο όπου εικάζεται ότι βρίσκεται και ο τάφος του.
Η παράσταση «Στη Σκιά του Ομήρου», εμπνευσμένη από το διασωθέν ποίημα του Διονύσιου Σολωμού, αποτυπώνει με λυρισμό και σκωπτικότητα μια σύγχρονη Οδύσσεια «επιστροφής» στο αρχέτυπο του Ομήρου που έθρεψε αιώνες ποιητικής κληρονομιάς.
Το έργο θα παιχθεί στον Προϊστορικό Αρχαιολογικό Χώρο Σκάρκου, όπου πραγματοποιείται για πρώτη φορά θεατρικό δρώμενο.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Κείμενo: Πένυ Φυλακτάκη
Δραματουργική επιμέλεια: Δημήτρης Κουρούμπαλης, Μάνος Καρατζογιάννης
Σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης
Μουσική – Αρχαιοελληνικά Όργανα: Λύραυλος
Κίνηση: Βλοτίνα Νουλέλη
Κοστούμια: Parthenis
Βοηθός σκηνοθέτη: Φίλιππος Παπαθεοδώρου
Φωτογραφίες: Σπύρος Περδίου

Ερμηνεύουν: Δημήτρης Κουρούμπαλης, Βλοτίνα Νουλέλη, Ειρήνη Διαλεχτή
Τιμητική συμμετοχή: Ηλίας Λογοθέτης
Ιδέα – Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Νίκος Μάκκας
Εκτέλεση – Οργάνωση Παραγωγής: ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗΣ ΔΡΩΜΕΝΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Προϊστορικός Αρχαιολογικός Χώρος Σκάρκου – Ίος 28 και 29 Αυγούστου στις 19:00

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου υπάρχει. Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης.

Σημειώνουμε ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, σύμφωνα με τις ισχύουσες Κ.Υ.Α..
Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 – 1,5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. Μετά την έναρξη, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται.

Αναλυτικό πρόγραμμα και προκρατήσεις θέσεων στο digitalculture.gov.gr

Τελευταία νέα