Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023

Γραφείο Δήμου: +302286360400

Δίκτυο Αλληλεγγύης-Διανομή πακέτων αγάπης Δράσεις Δεκεμβρίου

Σε λίγες ημέρες, οι καμπάνες θα ηχήσουν χαρμόσυνα για να αναγγείλουν την γέννηση του Θεανθρώπου. Η γιορτή της γεννήσεώς Του, γεμίζει τις καρδιές μας με χαρά και μεταφέρει το μήνυμα της ελπίδας και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο.
Χωρίς αμφιβολία, στο διάστημα των 10 τελευταίων μηνών του 2020, ο κόσμος ολόκληρος δοκιμάζεται από την παγκόσμια πανδημία, η οποία αφήνει ανεξίτηλα τα σημάδια της, πλήττοντας και οικονομικά μεγάλη μερίδα συνανθρώπων μας.
Ο Δήμος μας, με αίσθημα ευθύνης και υπό το βάρος των εξελίξεων, διέγνωσε έγκαιρα την ανάγκη παροχής κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες και προχώρησε στην δημιουργία της υποστηρικτικής δομής «ΜΟΝΟΣ ΚΑΝΕΙΣ». Στην συνέχεια, διευρύνοντας το πρόγραμμα αυτό σε περισσότερα πεδία προσφοράς, δημιούργησε το «ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», στην προσπάθειά του να βοηθήσει οικογένειες και μεμονωμένα άτομα να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες σε είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης.
Θεωρούμε υποχρέωσή μας, τις ημέρες των Χριστουγέννων, να φτάσει σε όλους το μήνυμα της αγάπης και καθώς επίκεντρο όλων μας των ενεργειών και δράσεων είναι ο άνθρωπος, θα φροντίσουμε να δώσουμε χαρά και ελπίδα, στο μέτρο του δυνατού, σε όσους αποδεδειγμένα έχουν ανάγκη.
Για τον λόγο αυτό, ο Δήμος μας διανέμει ήδη με απόλυτη διακριτικότητα, πακέτα αγάπης με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, σε οικογένειες και μεμονωμένα άτομα στο νησί μας. Πέρα από το χρηματικό ποσό που διέθεσε ο Δήμος μας για την αγορά ειδών, στους συντελεστές της δράσης αυτής περιλαμβάνονται επίσης:
• Ανώνυμοι συμπολίτες μας, που αγόρασαν και προσέφεραν διάφορα είδη.
• Το Κοινωφελές Ίδρυμα «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ», που σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ ενίσχυσε οικονομικά το «ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», και τέλος
• Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΦΟΙΝΙΚΗ», με πρωτοβουλία του οποίου, τοποθετήθηκαν καλάθια συγκέντρωσης ειδών στα καταστήματα τροφίμων.
Αφού ευχαριστήσουμε λοιπόν όσους προσέφεραν είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης και στήριξαν το «ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» του Δήμου μας, ευχόμαστε σε όλους Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα, υπενθυμίζοντας πως, ο Δήμος μας και οι υπηρεσίες του, θα συνεχίσουν να είναι παρόντες και έτοιμοι να συνδράμουν όποιον και οποτεδήποτε χρειασθεί. Η διανομή των πακέτων αγάπης θα ξεκινήσει την Δευτέρα 14-12-2020

Ο Δήμαρχος Ιητών
Γκίκας Δ. Γκίκας 

Τελευταία νέα