Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024

Γραφείο Δήμου: +302286360400

Καθαρισμός των μη Προσβάσιμων Ακτών Μέσω Του Προγράμματος «ΤΥΡΗΟΟΝ PROJECT»

Ο Δήμος Ιητών εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς το Κοινωφελές Ίδρυμα «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Κ. ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ» και προς την επιχειρησιακή ομάδα του πλοίου «TYPHOON» για την πραγματοποίηση δράσης καθαρισμού των μη προσβάσιμων ακτών του νησιού μας στο διάστημα από Παρασκευή 6 έως Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023.

Το πλοίο «ΤΥΡΗΟΟΝ», το μοναδικό επιχειρησιακό πλοίο του Κοινωφελούς Ιδρύματος «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Κ. ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ» αποτελεί τον μοχλό του προγράμματος «ΤΥΡΗΟΟΝ PROJECT», που έχει σαν στόχο τον καθαρισμό του συνόλου της ελληνικής ακτογραμμής και την απόδοση των ακτών, καθαρών πια, σε κατοίκους και επισκέπτες της χώρας.

Η επιχειρησιακή ομάδα δράσης του «TYPHOON PROJECT» έχει πραγματοποιήσει δράσεις καθαρισμού ακτών στις Κυκλάδες, το Βόρειο Αιγαίο, τον Σαρωνικό και τον Θερμαϊκό Κόλπο, την Κρήτη, τις Σποράδες και την Πελοπόννησο, απομακρύνοντας εκατοντάδες χιλιάδες κιλά απορριμμάτων, ενώ για την σημαντική συμβολή του στον καθαρισμό των ακτών της χώρας μας, το «ΤΥΡΗΟΟΝ PROJECT» απέσπασε σημαντική διάκριση στα Lloyd’s List Greek Shipping Virtual Awards 2020, κατακτώντας το «Sustainability Award».

Ο Δήμαρχος Ιητών Γκίκας Δ. ΓΚΊΚΑΣ δήλωσε σχετικά: Η πρόσφατη πραγματοποίηση της δράσης καθαρισμού των μη προσβάσιμων ακτών του νησιού μας, από την ομάδα του πλοίου «ΤΥΡΗΟΟΝ», στο πλαίσιο του προγράμματος «ΤΥΡΗΟΟΝ PROJECT», μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς οι ακτές και οι θάλασσες μας αποτελούν ανεκτίμητο πλούτο μας. Οι δράσεις του Κοινωφελούς Ιδρύματος «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Κ. ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ» για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, ελπίζω να μας ευαισθητοποιήσουν όλους προς αυτή την κατεύθυνση και να αποτελέσουν καταλύτη για την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης. Για μία ακόμη φορά, εκ μέρους των κατοίκων της Ίου αλλά και προσωπικά, εκφράζω θερμότατες ευχαριστίες προς το Κοινωφελές Ίδρυμα «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Κ. ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ» για την αδιάκοπη προσφορά του προς το κοινωνικό σύνολο και την ομάδα δράσης του «ΤΥΡΗΟΟΝ PROJECT», για την συμμετοχή τους στον καθαρισμό των μη προσβάσιμων ακτών του νησιού μας.

Τελευταία νέα