ΙΟΣ. ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΚΑΘΕ ΗΛΙΚΙΑΣ

Η Νιός, όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, κατοικούνταν από τους προϊστορικούς χρόνους, αρχικά από τους Κάρες και έπειτα από τους Μινωίτες, τους Αχαίους, τους Φοίνικες και τέλος από τους Ίωνες, που κατέλαβαν το νησί τον 10ο αι. π.Χ. Στη νεότερη ιστορία κατελήφθη από τους Τούρκους και μετά την επανάσταση του 1821, στην οποία συμμετείχε, προσαρτήθηκε στο ελληνικό κράτος. 

Η Ίος βρίσκεται ανάμεσα στην Πάρο και τη Σίκινο και οφείλει το όνομά της στο «Ίον», που σημαίνει λουλούδι, καθώς, στην αρχαιότητα, το νησί ήταν γεμάτο άνθη.

Μία περιήγηση στο νησί θα σε κάνει να το αγαπήσεις για την αυθεντική του προσέγγιση αλλά και για τις απίθανες φυσικές ομορφιές του. 

Στενά δρομάκια, κατάλευκα σπίτια με πέτρινους χοντρούς τοίχους, μικρές πλακόστρωτες πλατείες και πολλές εκκλησίες. 

Ένα όχι και τόσο μεγάλο νησί, που συνδυάζει αμέτρητες επιλογές για όλες τις ηλικίες. Από έντονη διασκέδασης έως ήρεμους απόμερους τόπους που μπορείς να απολαύσεις.

Νερά, να θέλεις να τα πιεις, χρώματα του βυθού που κόβουν την ανάσα, παραλίες για ερημίτες, αλλά και για πάρτι. 

Μυλοπότας, Μαγγανάρι, Ψάθη, Κάλαμος, Πλάκες που αν βουτύξεις μια φορά δεν θα τις ξεχάσεις ποτέ,  Windsurfing, θαλάσσιο σκι, καταδύσεις, μαθήματα ιστιοπλοΐας, kite surfing, εκδρομές με κανό, hiking, running και περιήγηση του νησιου με σκάφος ποδήλατο βουνού.

Στην Ίο κρατάς το Αιγαίο στα χέρια σου. 

θα γοητευτείς από τον οικισμό Σκάρκου, έναν από τους πιο εντυπωσιακούς αρχαιολογικούς χώρους όλων των Κυκλάδων που χρονολογείται στο 2800 π.Χ. και έχει βραβευτεί για την υποδειγματική του αναστύλωση. Επίσης, θα ανέβεις στην κορυφή και θα επισκεφτείς το βυζαντινό οχυρό του Παλαιόκαστρου που δεν θα χορταίνεις το απέναντο γαλάζιο. 

Στην ΙΟ,  θα ανακαλύψεις ότι ένα από τα πιο μερακλίδικα τυροκομεία της χώρας μας κρύβεται σε αυτό το μικροσκοπικό νησάκι, όπου μια χούφτα μερακλήδες τυροκόμοι κάνουν απλάθαύματα. Σκωτύρι, μαλακό κατσικίσιο τυρί με μυρωδικά, και νιώτικο, το σκληρό τυρί του νησιού, θα σε μετατρέψουν σε αστεράτο γευσιγνώστη. 

Η Ίος ή Νιος, σαγηνεύει τον επισκέπτη με τις παραδεισένιες παραλίες της, την μοναδική ζωντάνια της και την πλούσια ιστορία της.