Ζακχαίος Δημήτριος

Ο Δημήτρης Ζακχαίος ετών 56 γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ίο. Είναι γιος του Στέλιου Ζακχαίου και την Ευαγγελίας .

Από το 1985  ασχολείται  με τουριστικές επιχειρήσεις στο τομέα της διασκέδασης , διατηρώντας τα 2 μεγαλύτερα κέντρα διασκέδασης στην Ίο.Το ενδιαφέρον του για τον πρωτογενή τομέα τον ώθησε να αναλάβει  από το 2013 την λειτουργία του Τυροκομείου της Ίου.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να το εξελίξει σε  πρότυπη παραδοσιακή μονάδα παραγωγής αποσπώντας βραβεία και διακρίσεις ποιότητας , τοποθετώντας τα Νιώτικα προϊόντα στον Πανελλαδικό γαστρονομικό χάρτη , προσδίδοντας με το καλύτερο τρόπο αναγνωρισιμότητα στο νησί.

Η επιχείρηση αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του κτηνοτροφικού τομέα της Ίου , αναπτύσσοντας  οικονομική δραστηριότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους ενώ παράλληλα διατηρεί μεσιτικό γραφείο.

Είναι παντρεμένος  με την Kate O’Callaghan  από το 2000 με την οποία έχει αποκτήσει  3 παιδιά  την Έλενα, το Στέλιο και την Ευαγγελία

Όλα αυτά τα χρόνια είναι έντονη η δραστηριότητα του στα κοινά έχοντας διατελέσει 12 χρόνια δημοτικός σύμβουλος και 18 χρόνια πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου του νησιού

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6975714834

Αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου

Α.Ανάπτυξης και Προγραμματισμού και ιδίως:

-Τα θέματα πρωτογενούς τομέα (Αγροτικής Ανάπτυξης , Κτηνοτροφίας , Αλιείας)

Β.Καθαριότητα και περιβάλλον και ιδίως:

-Την εποπτεία, την ευθύνη και το συντονισμό του έργου της πολιτικής προστασίας και πυρασφάλειας,

-Τις δράσεις για τα αδέσποτα ζώα,

-Την εποπτεία και ευθύνη των κοιμητηρίων,

-Την εποπτεία και την ευθύνη των δασών, δημοτικών και κοινοτικών καλλιεργητικών εκτάσεων και βοσκοτόπων, προστασία και διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Γ.Τη δημοτική αστική συγκοινωνία, τους χώρους στάθμευσης καθώς και τον έλεγχο της στάθμευσης των αυτοκινήτων, τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, τον καθορισμό των πεζοδρομίων και των πεζοδρομίων, των μονοδρομήσεων και κατευθύνσεων κυκλοφορίας, την απομάκρυνση εγκαταλειμμένων αυτοκινήτων και γενικά την ασφάλεια της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και την οδοσήμανση.

Δ.Την εποπτεία και την ευθύνη της δημοτικής περιουσίας.

Ε.Την εποπτεία , την ευθύνη συντήρησης και λειτουργίας του Σφαγείου.

Ζ. Την εποπτεία και την ευθύνη επί των θεμάτων Υγείας – Πρόνοιας και Κοινωνικής Μέριμνας.

Η.Διοικητικά θέματα και ιδίως:

-Την τέλεση των πολιτικών γάμων.