Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Γραφείο Δήμου: +302286360400

Ενίσχυση του νησιου μας για την λειτουργία εργοστασίων αφαλάτωσης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΙΗΤΩΝ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ

Με την υπ’ αριθμόν 84673 απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Τ.Α. και Αναπτυξιακής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Δήμος Ιητών για πρώτη φορά λαμβάνει σημαντική οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη δαπανών λειτουργίας εργοστασίων αφαλάτωσης.

Συγκεκριμένα, στον Δήμο μας κατανέμεται ποσό ύψους 70.415 ευρώ. Κριτήρια κατανομής των ποσών στους Δήμους αποτελούν ο πραγματικός πληθυσμός και η ονομαστική δυναμικότητα των εγκατεστημένων μονάδων αφαλάτωσης. 

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από διαρκείς επαφές του Δημάρχου με υπηρεσιακούς παράγοντες και προσπάθειες μηνών. 

Σημειώνεται ότι ήδη από το 2011 το Υπουργείο Εσωτερικών διέθετε σημαντικά ποσά σε Δήμους της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων, για την κάλυψη δαπανών λειτουργίας των εργοστασίων αφαλάτωσης, χωρίς μέχρι σήμερα ο Δήμος Ιητών να περιλαμβάνεται σε αυτά. Η έως σήμερα ακολουθούμενη πρακτική είναι η κατανομή των σχετικών ποσών να πραγματοποιείται δύο φορές ετησίως -συνεπώς αναμένεται ο Δημος μας να ωφεληθεί συνολικά με ποσό σχεδόν 141.000 ευρώ ανά έτος.

Ο Δήμαρχος Ιητών κ. Γκίκας Γκίκας δήλωσε σχετικά: 

«Πρόκειται για μία πολύ σημαντική απόφαση, καθώς το κόστος λειτουργίας των μονάδων αφαλάτωσης, λόγω της υψηλής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, είναι ιδιαίτερα υψηλό και επιβαρύνει τα οικονομικά του Δήμου. Μια απόφαση που δικαιούται το νησί μας. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο ια την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθειά του.»

Τελευταία νέα