Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Γραφείο Δήμου: +302286360400

Διανομή tablet από το Δήμο στους μαθητές που έχουν ανάγκη

Το διαβατήριο για την τηλεκπαίδευση εξασφάλισε ο Δήμος Ιητών, παρέχοντας δωρεάν tablet τελευταίας τεχνολογίας σε παιδιά της τοπικής κοινωνίας.

Ο Δήμαρχος του νησιού κος Γκίκας Γκίκας αποφάσισε να προσφέρει χαμόγελα σε μαθητές του Δήμου Ιητών, σύμφωνα με ανάρτηση του λογαριασμού του Δήμου στο Facebook, αφού κατόρθωσε να εξασφαλίσει δέκα τάμπλετ, ένα απαραίτητο εργαλείο για την τηλεκπαίδευση. 

Ο Δήμαρχος αποφάσισε να επενδύσει στην επόμενη γενιά του Δήμου παρέχοντάς τους το πολυτιμότερο εργαλείο που αποτελεί το εισιτήριο για την τηλεκπαίδευση: Ένα τάμπλετ τελευταίας γενιάς. Το δικαίωμα στην εκπαίδευση είναι αδιαμφισβήτητο και αναφαίρετο δικαίωμα όλων των παιδιών. Κανένα παιδί δεν θα πρέπει να στερείται το αγαθό της παιδείας, επειδή η οικογένειά του δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος για την αγορά μίας ηλεκτρονικής συσκευής. 

Τα tablets πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για ασφαλή και απρόσκοπτη τηλεκπαίδευση και τηλεδιάσκεψη, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένονται και άλλα tablets, μέσα απο δωρεές καθώς υπάρχουν ανάγκες για τα 35 παιδιά της πρωτοβάθμιας! 

”Δεν μένουμε αμέτοχοι στις ιδιαίτερες ανάγκες που προκύπτουν για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και τις οικογένειές τους με την εξ ’αποστάσεως εκπαίδευση, θέλουμε να διασφαλίσουμε την ισάξια συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία. Για τον λόγο αυτό, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη κίνηση δεν εμπίπτει άμεσα στις αρμοδιότητές μας, προβήκαμε στην αγορά ψηφιακού εξοπλισμού(tablet) που πρόκειται να καλύψει σημαντικό μέρος από τις ελλείψεις που έχουν διαπιστωθεί” σημείωσε ο Δήμος σε ανακοίνωση του στο Facebook.

Τελευταία νέα