Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Γραφείο Δήμου: +302286360400

Δήμος Ιητών: 4η μεγαλύτερη αύξηση πληθυσμού σε όλη την Ελλάδα 1ος στις Κυκλάδες!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Απογραφής 2021, που ανακοινώθηκαν επισήμως από την ΕΛΣΤΑΤ, ο Δήμος Ιητών κατέγραψε αύξηση του πληθυσμού του από 2.024 κατοίκους το 2011 σε 2.297 το 2021.

Αυτοί οι αριθμοί κατατάσσουν το νησί μας τέταρτο Δήμο πανελλαδικώς σε αναλογική αύξηση πληθυσμού (με 13,5%) και πρώτο Δήμο στην Περιφερειακή ενότητα των Κυκλάδων.

Εκφράζοντας τη χαρά του για το γεγονός, ο Δήμαρχος Ιητών, κ. Γκίκας Γκίκας, δήλωσε:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι. Τα επίσημα στοιχεία επιβεβαίωσαν αυτό που όλοι μας βιώνουμε: Το νησί μας μεγαλώνει και αναπτύσσεται. Γινόμαστε περισσότεροι, ώστε και η φωνή μας να ακούγεται περισσότερο.

Ως Δημοτική Αρχή, σε αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε και έτσι δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε. Να βελτιώνουμε τις συνθήκες ζωής των συμπολιτών μας, να υπερβαίνουμε όσο είναι δυνατόν τα εμπόδια της νησιωτικότητας, να δημιουργούμε κίνητρα για μόνιμη παραμονή στο νησί μας όλον τον χρόνο, όχι μόνο εποχικά.

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, η ζωή στο νησί δυσκολεύει. Παλεύουμε με τις αντιξοότητες και ενισχύουμε σταθερά τις υποδομές και τις υπηρεσίες μας, για να εξασφαλίζουμε μία όσο γίνεται πιο άνετη και ποιοτική καθημερινότητα για όλους.

Στέλνουμε δυνατά το μήνυμα ότι η Νιος μας γίνεται κάθε μέρα και καλύτερη. Ότι μπορεί να είναι ένα μικρό νησί, όμως μπορεί να εξελιχθεί σε ένα νησί-πρότυπο. Αυτόν τον στόχο έχουμε θέσει, για αυτόν προσπαθούμε και όλοι μαζί μπορούμε να τον επιτύχουμε.

Τελευταία νέα