Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Γραφείο Δήμου: +302286360400

Δήλωση του Δημάρχου Ιητών Γκίκα Γκίκα για τη δημόσια υγεία και τον τουρισμό

Νιώτισσες και Νιώτες,

Το νησί μας τις τελευταίες μέρες αντιμετωπίζει μια δύσκολη κατάσταση, με οργάνωση και υπευθυνότητα. Όπως είναι γνωστό, κάποιοι από τους νέους σε ηλικία επισκέπτες μας, ήρθαν στην Ίo θετικοί στον κορονοϊό και από τις πρώτες μέρες παραμονής τους εμφάνισαν συμπτώματα. Το Κέντρο Υγείας μας λειτούργησε υποδειγματικά, αμέσως διαγνώστηκαν και τέθηκαν σε καραντίνα.

Τα περισσότερα από τα παιδιά που μας επισκέφτηκαν αυτή την περίοδο έχουν πλέον αποχωρήσει από το νησί. Και στο εξής έχει γίνει υποχρεωτικό από το Κράτος για όλους τους ενήλικες που ταξιδεύουν να έχουν ή πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό rapid test / PCR test.

Από την πρώτη στιγμή που διαγνώσαμε το πρόβλημα, και πριν πάρει δημοσιότητα, είμαι προσωπικά σε συνεχή επαφή με τους επικεφαλής του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Τουρισμού, τους οποίους ευχαριστώ, όπως βέβαια και σε συνεχή συνεργασία με το Κέντρο Υγείας.
Από άυριο θα βρίσκεται στο νησί μας κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να κάνει τεστ.

Το σπουδαίο νέο είναι ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ούτε ένα θετικό κρούσμα ανάμεσα στους μόνιμους κατοίκους και εργαζόμενους του νησιού μας. Το τεράστιο ποσοστό εμβολιασμού που καταφέραμε, άνω του 90%, πιάνει τόπο! Και αξίζουν για αυτό συγχαρητήρια σε όλους.

Όμως, οι μέρες εξακολουθούν να είναι κρίσιμες. Και για τη δημόσια υγεία και για τον τουρισμό μας. Γι’ αυτό απευθύνω δημόσια έκκληση:

Προς τους ιδιοκτήτες και τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων, να τηρούν με ευλάβεια τα ισχύοντα μέτρα. Πάρτι σαν αυτά που προκάλεσαν την τελευταία περιπέτεια, πλέον δεν επιτρέπονται. Οι έλεγχοι από την Αστυνομία θα πρέπει να γίνονται όλο και πιο συχνοί και αυστηροί.

Προς τους επισκέπτες του νησιού μας, να τηρούν υπεύθυνη στάση και να μην βάζουν την υγεία τη δική τους και των υπολοίπων σε κίνδυνο. Θέλουμε να περάσουν όλοι καλά και οι διακοπές τους στην Ίο να τους μείνουν αξέχαστες για τους σωστούς λόγους!

Προς τους ελάχιστους μόνιμους κατοίκους που δεν έχουν εμβολιαστεί, να το κάνουν το συντομότερο δυνατό. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για όποιον νέο εργαζόμενο έρθει αυτό το διάστημα στο νησί. Εμβόλια εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα στο Κέντρο Υγείας μας και τα ραντεβού κλείνονται άμεσα.

Και βέβαια, προς όλες και όλους -προς όλους μας- να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Και κυρίως, πρέπει να βάλουμε ξανά στην καθημερινότητά μας τη μάσκα σε όλους τους χώρους με συνωστισμό ή αυξημένη κίνηση.

Το νησί μας και αυτή τη φορά θα τα καταφέρει!

Τελευταία νέα